Przepis na udaną imprezę? Nastrojowa muzyka, towarzystwo pozytywnych ludzi… i efektowne przekąski. Zdrowe, lekkie i łatwe w przygotowaniu smakołyki to najlepszy pomysł na karnawałowe menu. Jak przechowywać te małe kulinarne dzieła sztuki, aby zachowały świeżość na dłużej?
Warzywne koreczki, wykwintne
sałatki, owocowe tartaletki czy kieszonki z ciasta francuskiego? Wybór imprezowego jadłospisu ogranicza tylko nasza wyobraźnia. Po udanym przyjęciu najczęściej pozostaje nam jednak sporo
jedzenia. Dobrym pomysłem na przedłużenie jego świeżości będzie użycie pojemników do próżniowego przechowywania żywności Dafi Vacuum.
Opracowanie: Dafi
Na podstawie: Dafi
Szczelnie zapakowane
Brak kontaktu z powietrzem pozwoli utrzymać smak jedzenia nawet 5 razy dłużej niż w przypadku tradycyjnych metod. Próżniowe pakowanie zapobiegnie wysychaniu i sprawia, że produkty nie tracą swoich właściwości. Dzięki zastosowaniu pojemników nikt nie zorientuje się, że nasze dania upichciliśmy wcześniej, niż mogłoby się to wydawać.
Aromatyczne wino na dłużej
A co zrobić z zapasem napoczętych trunków, których nie zdążyliśmy wypić podczas zabawy? Nawet jeśli schowamy je do lodówki, w najbliższych dniach stracą na swoim aromacie – szczególnie dotyczy to win. Aby więcej nie marnować ulubionych
napojów warto sięgnąć po zestaw do próżniowego zamykania
butelek Dafi Vacuum. Korki i pompka próżniowa pozwolą na zachowanie ich naturalnego aromatu i charakterystycznych bukietów smakowych.