Rękaw do pieczenia Paclan – smak zdrowia

Prowadzisz zdrowy tryb życia? Jesteś na diecie? Jeśli tak, to powinieneś ograniczyć spożycie szkodliwych składników. W przygotowaniu pysznych, niskotłuszczowych potraw] pomoże rękaw do pieczenia marki Paclan.

Polska kuchnia niewątpliwie należy do najsmaczniejszych na świecie. Niestety przysmaki z nad Wisły przodują także pod względem zawartości tłuszczu, który przy większych ilościach jest szkodliwy dla zdrowia. Wielu z nas nie wyobraża sobie obiadu bez porządnej porcji mięsa. Przepisy na pieczonego kurczaka, wołowinę, wieprzowinę czy ryby zawierają w sobie element ciągłego "podlewania" potrawy wydzielającymi się sokami by potrawa nie wyschła. Ta czynność nie dość, że jest uciążliwa i niebezpieczna dla kucharzy (łatwo można się oparzyć!) to dodatkowo szprycuje mięso niepotrzebnym tłuszczem. Szorowanie przypalonych naczyń też nie należy do przyjemnych czynności. Nie wspominając już o marnowanej energii na ciągłym otwieraniu i zamykaniu nagrzanego piekarnika. Analizując te wszystkie sytuacje marka Paclan wprowadziła na rynek produkt, który może na dobre odmienić oblicze pieczenia. Mowa tu o rękawie Paclan, który znacznie ułatwia pieczenie bez użycia grama tłuszczu, a potrawy zachowują swój naturalny smak i aromat.

Smacznie, zdrowo i na wymiar
Czego wymagamy od dania? Przede wszystkim by było smaczne i zdrowe. Pieczone w brytfannach czy żaroodpornych naczyniach mięsa czy ryby albo ociekają tłuszczem, albo są suche i twarde. Dania przygotowywane z użyciem rękawa do pieczenia Paclan pozostają kruche oraz soczyste. Ponadto cały aromat, a także soki zostają wewnątrz rękawa, co powoduje, że cenne witaminy i mikroelementy zostają w potrawie. Dodatkową zaletą trzymetrowego rękawa Paclan jest to, iż można go dowolnie przyciąć na odpowiedni wymiar w zależności od tego, co pieczemy.

folia_do_pieczenia
Opracowanie: Paclan

Na każdą okazję
Rękaw do pieczenia Paclan to produkt wszechstronny. Oprócz pieczenia różnego rodzaju mięs, ryb czy warzyw, można go z powodzeniem używać do pakowania żywności w celu jej zamrożenia, rozmnożenia czy odgrzewania. Rękawów Paclan można używać w piekarnikach i mikrofalówce - z łatwością przepuszczają promieniowanie mikrofalowe. Warto również zaznaczyć, że dzięki temu produktowi nie ma potrzeby mieszania czy przekładania składników, a czas przygotowania potrawy będzie krótszy w stosunku do tradycyjnych metod.

Czystość smaku
Nie ma chyba bardziej uciążliwej pracy domowej niż czyszczenie zabrudzonego sprzętu kuchennego. Pieczone w tradycyjny sposób potrawy rozpryskują tłuszcz pod wpływem wysokiej temperatury. By temu zapobiec wystarczy bardzo prosty zabieg: przygotowane i przyprawione danie wystarczy włożyć do rękawa do pieczenia Paclan i zamknąć dołączonym, żaroodpornym klipsem. Następnie należy przedziurawić folię igłą, a pod koniec pieczenia otworzyć rękaw u góry. Takim sposobem uzyskamy smaczną, chrupiącą i co najważniejsze nieociekającą tłuszczem potrawę, a nasz piekarnik czy mikrofalówka wciąż będą wyglądały jak nowe.

Rękaw do pieczenia Paclan: cena brutto 6,78 zł (3 m)
Dystrybutor: CeDo sp. z o.o., ul. Nowowiejska 32, 55-080 Kąty Wrocławskie

Więcej na temat produktów marki PACLAN na stronie internetowej www.paclan.pl
Na podstawie: E.C.H.O Communications
08-10-15 12:52
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.