Zaprojektuj przytulny klimat swojej restauracji z pomocą ciekawych dodatków

Obecnie najchętniej otwieranym biznesem w Polsce i za granicą jest własna mała gastronomia.
W pierwszej kolejności trzeba znaleźć odpowiednie miejsce. Przyszli restauratorzy często kierują się przy wyborze kosztami najmu lokalu, tymczasem nie jest to najistotniejsze kryterium. Należy również mieć na uwadze położenie rozważanego miejsca.
Restauracja i bar
Opracowanie: Nan Palmero
Na podstawie: http://www.flickr.com
Co to oznacza?. Niskoczynszowy lokal, znajdujący się na ulicy, którą nikt nie spaceruje, nie przyniesie w przyszłości dochodów. Czasami w branży gastronomicznej bliskie sąsiedztwo konkurencji działa na korzyść restauratorów. W mieście tworzą się tzw. zagłębia gastronomiczne. Nie od dziś wiadomo, że ludzie lubią mieć wybór i chętniej skierują się w rejon, gdzie będą go mieli. Ponad to wymarzony lokal powinien być jak najtrafniej dostosowany do funkcji, którą będzie pełnił. Im mniej zmian będzie wymagać, tym więcej zaoszczędzimy funduszy. Jak znaleźć idealny lokal? Możemy to zrobić sami, przeglądając sterty ofert lub, jeśli nie mamy zbyt wiele czasu, zlecić poszukiwania specjalistom z biura nieruchomości. Żaden nowy biznes nie obejdzie się bez biznes planu. To konieczny element całego przedsięwzięcia. profesjonalnie wykonany biznes plan jest niezastąpionym narzędziem rozpoczynającego działalność restauratora.


Sprawdź też

Wypróbowana jakość w wypróbowanych cenach

Opracowanie: Incase Designs
Prowadzenie własnej firmy to kawał ciężkiej roboty. Pierwszą trudnością jest zaaranżowanie siedziby naszej firmy, spełniającego zasady BHP i sprawiającego, że wygodnie nam się pracuje. Niżej zamieszczam parę wskazówek, co powinno się przydać w wyposażeniu biura.
1 2
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.